ACTUAL

ACTUAL je austrijska tvrtka s tradicijom dugom 45 godina, prvi je proizvođač koji je predstavio profile bez olova pogodne za okoliš, odnosno PVC ekološki prozor koji ne sadrži olovo. Ova tvrtka se specijalizirala za PVC-alu prozore i smatra se drugim najvećim proizvođačem prozora od umjetnog materijala u Austriji. Na tržištu nudi i vrata te sustave fiksnog zastakljenja bez okvira.

______________________________________________

VRSTE PROIZVODA:

ALU prozori – Revolucija u dizajnu prozora

Prozori su napravljeni od samo jedne legure, bez dodatnih prečki, staklenih lajsni s fugama, a s vanjske i unutarnje strane prozora linije su potpuno ravne. Minimalistička krila prozora omogućuju ulazak većoj količini svjetlosti.

AACTUAL ALEVO – Čista estetika – Bez letvica ostakljenja sa spojevima.

Skriveni unutarnji okovi bez vidljivih šarki –  Ljepše i jednostavnije za čišćenje – posebna nova konstrukcija za najbolje funkcioniranje i kod najvećih težina krila s trostrukim staklom

AALEVO s toplinskom izolacijom

Kod ALEVO prozora toplinska izolacija ispred komore ojačanja osigurava optimalno izoliran okvir. Za stabilnost okvira važno ojačanje od željeza dodatno se izolira postavljanjem velike toplinske membrane.

______________________________________________

HYBRID-X-STRONG

Plastika-alu prozor

S crvenom X-Strong GFK plastičnom jezgrom, iznimno čvrstom i ojačanom staklenim vlaknima.  Ovaj model posjeduje najbolju toplinsku izolaciju i visoku termostabilnost, jer se željezo zamjenjuje toplim GFK materijalom. Kod ALEVO HYBRID modela dodatno je ugrađena i toplinska izolacija u okviru i krilu.

DRVO-ALU/DRVO

ACTUAL je sinonim za markantan kubično-uglati dizajn bez nagiba koji ometaju optiku i bez spojeva koji zahtijevaju letvice za ostakljivanje.  ACTUAL drvo-alu prozori odlikuju se odličnim vrijednostima toplinske izolacije. Proizvodnja ACTUAL drvo-alu prozora u austrijskoj Štajerskoj je, po europskim mjerilima, na tehnološki najvišoj razini.

Drvo-ALU prozor je nove generacije, uglat i bez nagiba, bez letvica ostakljenja sa spojevima. Vanjski okvir, krilo i staklo su površinski poravnati, a minimalističko krilo omogućuje veći prodor svjetla.

CUBIC F.line

Aluminijska obloga, ravna i površinski poravnata, štiti od djelovanja vremenskih utjecaja. Posebna nova konstrukcija za najbolje funkcioniranje i pri najvećim težinama krila s trostrukim staklom. Bez šarki, za ljepši izgled i jednostavnije čišćenje.

CUBIC C line 

Savršen dizajn prozora kubičnog oblika. Vrlo prihvatljiv za pasivne kuće zbog odlične toplinske izolacije, ostakljenje bez letvica. Jednostavan vanjski dizajn s ravnim površinama jednostavan je za održavanja.

Mali okviri od samo 105 mm omogućavaju prodiranje veće količine svjetlosti. Širina sustava od 107 mm (prozorski okvir širine 87 mm) omogućuje odličnu toplinsku izolaciju i stabilnost, a posebna tehnika lijepljenja QUADROBOND spaja krilo i staklo u jednu cjelinu i time osigurava bolju toplinsku izolaciju, stabilnosti i protuprovalnu zaštitu. High Tech tehnologija distancera Super-Kälteblocker znatno smanjuje gubitke topline, kao i kondenzaciju i stvaranje plijesni.

______________________________________________

ACTUAL VIVA

Odlikuje se blago zaobljenim, klasičnim, tradicionalnim oblikom i odličnom toplinskom izolacijom. Zbog izrazito male širine okvira od samo 105 mm, 15% užeg no kod konvencionalnih sustava, pruža više svjetlosti i elegantan izgled. Širina sustava od 107 mm (prozorski okvir širine 87 mm) osigurava jedinstvenu toplinsku izolaciju i stabilnost.

Novo staklo SOLARGLAS g62

Kombinira toplinsku izolaciju  Ug 0,6 W/m²K  i veću propusnost svjetla sa g vrijednošću 62% za maksimalno iskorištavanje sunčeve energije. Tako prozori postaju optimalne energijski iskoristive površine. Kod ove opcije važna su sjenila za zaštitu od pretjeranog zagrijavanja unutrašnjih prostora.

______________________________________________

CLASSIC – SUŽIVOT PRIRODE I HI-TECH TEHNOLOGIJE

Blago zaobljeni oblik, uz masivnu konstrukciju širine 100 mm (širina prozorskog okvira je 80 mm), te toplinsku izolaciju do 0,79 UW. Novi drveni prozori u dvije moguće izvedbe: ravna klasična C linija i elegantno zaobljena S linija. Ova linija idealna je za stare i zaštićene objekte kulturne baštine.

Dizajn ostakljenja bez okvira – za prostore okupane svjetlom

Mogućnost kombiniranja sa svim varijantama prozora i vrata. Veliki elementi cijelog stakla s nevidljivim prozorskim okvirima i nevidljivim spojevima stakla te s kutevima, u potpunosti izrađenim od stakla, prostoru pružaju puno svjetla te omogućavaju prekrasan panoramski pogled. Actual Loft System inovativno je sistemsko rješenje za fiksna ostakljenja u dizajnu ostakljenja bez okvira. Fiksna ostakljenja bez okvira moguće je kombinirati s prozorima i vratima u izvedbama plastika/alu i drvo/alu. Zbog promišljenog dizajna letvice ostakljenja, voda kod čišćenja ne može prodrijeti u unutrašnju žbuku, a pri spajanju više stakala nisu potrebne drvene pokrovne letve.

______________________________________________

KLIZNI ELEMENTI

Veliki prijelazni otvori jedinstven su spoj između unutrašnjeg prostora za boravak i terase ili vrta.

  1. Podižuće-klizna vrata
    Omogućuju iznimno velike širine otvora, s niskim pragom koji ne predstavlja prepreku pri prelaženju. Tako se prostor boravka i vrt spajaju u jednu cjelinu. Zbog uskih širina okvira, ACTUAL podizno-klizna vrata omogućavaju prekrasan panoramski pogled. Ova su vrata na raspolaganju u izvedbama plastika, plastika-alu, drvo-alu i drvo te s bočnim LOFT SYSTEM elementima bez okvira.
  2. Paralelna klizno-nagibna vrata
    Klizno krilo se potiskuje po ležećem fiksnom dijelu. Ova se vrata mogu stavljati pod nagib kao i jednostruka klizna vrata.
  3. Preklopno-klizna vrata
    Preklopno-klizna krila se otvaraju po „principu harmonike“. Moguće su jako velike širine otvora. Preporuka korištenja u manjim prostorima.

Sve vrste vrhunskih prozora, vrata i sjenila idealnih za vaš građevinski objekt

Brošure