SKYTECH – NAJNAPREDNIJI IZOLACIJSKI SUSTAV NA TRŽIŠTU

Ako ste u potrazi za izolacijskim sustavom koji će rješiti sve nedostatke klasičnih izolacija, uštedjeti prostor i energiju onda ste u potrazi za SkyTech izolacijskom folijom.

Vrhunska tankoslojna izolacija bazirana na iskustvima američkog svemirskog programa NASA.

SkyTech izolacijska folija zadovoljit će sve vaše potrebe, neovisno je li vam izolacija potrebna za obiteljsku kuću, poslovni prostor, skladišne prostore ili objekt druge namjene.

Proizvod SkyTech samo je jedan od proizvoda kompanije WINCO Technologies, vodećeg svjetskog proizvođača proizvoda i sustava za izolaciju sa dugogodišnjom tradicijom od 1988. godine.

WINCO Technologies razvila jedinstveni izolacijski sustav, posjeduju ISO 9001 certifikat kvalitete za svoje proizvode, kao i ISO 14001 za očuvanje okoliša, a ponose se najsuvremenijim proizvodnim linijama koje se svrstavaju među najbolje u svijetu.

Reflektivna izolacijska folija SkyTech zamjenjuje toplinsku izolaciju, paropropusnu i vodonepropusnu foliju te parnu branu.

 • 1 cm SkyTech folije zamjenjuje 24 cm mineralne vune (staklene, kamene)
 • SkyTech radi na drukčijem principu od klasične izolacije, ovaj materijal ne provodi i ne akumulira toplinu, tako da nema neugodnog isijavanja topline sa stropa u večernjim satima
 • zbog visoke paropropusnosti izbjegnuti su problemi s kondenzacijom i plijesni te je osigurana ugodna mikroklima u prostoru (idealan postotak vlage u prostoriji)
 • koliko je faktor paropropusnosti važan pokazuje podatak da četveročlana obitelj dnevno proizvede oko 12 l vodene pare
 • zbog šteta na objektu izazvanih vodenom parom, jedna od osnova je upotreba visokoparopropusnih materijala
 • 3 u 1 izolacija, zamjenjuje toplinsku i zvučnu izolaciju, paropropusnu i vodonepropusnu foliju i parnu branu
 • sprječava ulaz hladnog ili toplog zraka kod jakih vjetrova
 • negoriva
 • ekološki materijal koji se može 100 % reciklirati
 • ne sadrži formaldehide kao standardna, staklena i kamena vuna, niti hlapljiva organska otapala te posjeduje certifikat da nije kancerogeni materijal
 • za polaganje folije od 60 m2 potrebno je svega 60-ak minuta
 • idealno rješenje za dobivanje potrebne visine unutar potkrovnog stambenog prostora, s obzirom na to da je izolacija u tom slučaju samo cca 1 centimetar u odnosu na klasičnu izolaciju debljine cca 20 cm
 • ova folija posjeduje odgovarajuće ateste

PRIMJENA SKY TECH IZOLACIJSKE FOLIJE

 • toplinska i zvučna izolacija unutrašnjih elemenata: zidovi, stropovi, podovi, podrumi
 • izoliranje krovišta s vanjske ili unutarnje strane
 • izoliranje ventiliranih fasada

Izolacija SkyTech pakirana je u rolama ukupne dužine 18 m, širine 1 m (18m2) i težine 24 kg.

Može se odmotati na željenu dužinu, reže se skalpelom i zatim direktno učvršćuje na rogove ili drvenu konstrukciju klamericom ili malim vijcima.

Preklopni spojevi lijepe se samoljepivom aluminijskom trakom ReflexBond koja predstavlja komplementaran proizvod SkyTech-u.

ISKUSTVA ZADOVOLJNIH KUPACA

Naš dojam nakon ugradnje skyTecha i prve zime provedene u stanu nakon adaptacije je fantastičan. Ušteda na računima plinskog grijanja je barem 50% ako ne i više, prosječna temperatura, koju mi održavamo je 22 do 23 stupnja, navečer prije 22 sata gasimo grijanje, a ujutro se budimo na ugodnoj temperaturi, dok smo se ranije budili u ohlađenom prostoru.

Na moju odluku o odabiru skyTech izolacije utjecale su četiri kvalitete:  visoka parapropustnost i ujedno vodonepropusnost, negorljivost, čvrstoća i trajnost.
Ostao sam ugodno iznenađen jer smo tijekom zime primijetili da se toplina iz zagrijanog prizemlja zadržava i u nadograđenim i negrijanim mansardnim prostorijama, a ljeti skoro nismo niti osjetili ekstremno visoke vanjske temperature. Uštedjeli smo dosta i na visini mansardnih prostorija, jer je ova izolacija debela samo 1 cm.

Već dulje vrijeme pokušavao sam riješiti izazov izolacije krova , a da mi potkrovlje ostane što prostranije. Oduševljen sam skyTechom, jer su uštede već vidljive i vrlo brzo ću isplatiti to ulaganje, a osim malog prostora koji zauzima, ova folija jako je djelotvorna pa je moje potkrovlje bilo vrlo ugodno i ljeti pri ekstremno visokim temperaturama.

Iako sam bio vrlo skeptičan i nisam razumio zašto uz već postojeću izolacijom staklenom vunom dodati još ovu foliju, sada sam doista zahvalan. Cijelo ljeto smo proveli u prostoru na vrlo ugodnoj temperaturi i toplo preporučujem svima.

Folija skyTech opravdala je sva moja očekivanja i to zbog sljedećeg: Mala debljina omogućila mi je primjenu u potkrovlju. Naime, zbog male visine nazidnice od svega 100 cm nije bila prihvatljiva ugradnja klasične izolacije, deblijne 20 cm, jer bi se tako znatno smanjio prostor u potkrovlju, što bi osobito bilo izraženo na kosim dijelovima. Posljedično bi se pojavio i problem podebljanja rogova sa 12 na 20 cm, a bilo bi puno većih problema i s ugradnjom krovnih prozora. No, za mene je najvažniji razlog svojstvo tog materijala da reflektira većinu ulazne topline. Svakako moram spomenuti i propusnost za vlagu iz stambenog dijela prostora, a nepropusnost s kontra strane. Jako mi se svidjelo i vrlo jednostavno postavljanje. Naime, skyTech izolacija pakirana je u balama ukupne dužine 18 m, odmata se na željenu dužinu, reže skalpelom i zatim direktno učvršćuje na rogove ili drvenu konstrukciju klamericom ili malim vijcima, a preklopni spojevi lijepe se samoljepivom trakom.

Iako sam na školovanju za energetske certifikatore imala informaciju o postojanju metaliziranih termoreflektirajućih folija, u projektantskoj praksi i proračunima fizike zgrada nisam se još s time susrela. S obzirom na uobičajeni tip izolacija kod kojih je primaran toplinski otpor materijala definiran debljinom i koeficijentom prolaska topline, bila sam pomalo skeptična. Kod odluke o sanaciji sam analizirala efekte, troškove i mogućnosti dodatne izolacije i s vanjske i sa unutarnje strane, rješenje izvedbe detalja i na kraju odlučila preuzeti „rizik nepoznatoga“ i primijeniti SkyTech. Osim već poznatih argumenata kao što su mala debljina, paroprosusnost i vodoodbojnost te efekt termorefleksije, bila je vrlo privlačna i razumna cijena materijala, transporta, ugradnje i pratećih radova. Osim toga grijanje tijekom hladnih dana uključujemo samo 2 sata dnevno. Primijetili smo i da zagrijani prostor u potkrovlju zadržava temperaturu tijekom noći bez dodatnog grijanja, temperatura ne padne više od 1 stupnja, ovisno o vanjskoj temperaturi, a više ne osjećamo niti strujanje hladnog zraka kod jakih vjetrova. Usporedili smo i račune za energente i izračunata ušteda na energentu prema prosjeku dvaju ranijih godina iznosi 49,7 %.

Odlučio sam adaptirati postojeći objekt, a primijenio sam skyTech sustav kod izolacije krovišta. Cilj je bio da građevina poprimi karakteristike niskoenergetske kuće, odnosno da joj je godišnje potrebna toplinska energija za grijanje ispod 50 kwh (m2). Za konstrukciju krovišta upotrijebio sam skyTech, pa iako je konstrukcija zamijenjena ostala je drvena, ali se materijal pokrova promijenio. Unutar drvene konstrukcije krovišta postavio se sloj skyTech folije kao toplinske izolacije, a donji pogled je od gipskartonskih ploča. Krov više nema strehe nego se oslanja na parapetni zid. Foliju skyTech sam odabrao zbog uštede u prostoru i debljine krovne konsturkcije. Iako tek oko godinu dana živimo u obnovljenoj kući već primjećujemo povoljnije račune za grijanje.

Iskustva zadovoljnih kupaca

Brošure